Egy kisteherautónyi adományt gyűjtöttek a debreceni evangélikusok

Egy kisteherautónyi adományt gyűjtöttek a debreceni evangélikusok

Share this content.

Forrás: dehir.hu, fotó: Miskolczi János
Debrecen – A debreceni evangélikus gyülekezet is bekapcsolódott a Karitatív Testület idei adventi adománygyűjtésébe. Egy kisteherautónyi tartós élelmiszert, játékot és ruhaneműt ajánlottak fel az egyházközség tagjai.

A főtéri Add tovább! házikónál ma adta át jelképesen a gyülekezet adományát Asztalos Richárd evangélikus lelkipásztor a Debreceni Karitatív Testület elnökének.

Kiss Ábel Lukács elmondta: az evangélikusok eddig megfigyelőként vettek részt a testület munkájában, de az egyházközség idén jelezte, hogy szeretne bekapcsolódni a karitatív összefogásba. A szervezet tavaly 15 tonna adventi adományt gyűjtött össze, amivel csaknem 3000 rászoruló családnak tették szebbé a karácsonyt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!