Egyedül Isten fontos – Imahét Vácon

Egyedül Isten fontos – Imahét Vácon

Share this content.

Forrás: Magyar Kurír, Váci Egyházmegye
Vác – Vácon január 19-én az evangélikus templom adott otthont az ökumenikus imanyolcad első alkalmának. Az imaórán a város evangélikus, református, baptista, görög- és római katolikus közösségének képviselői vettek részt. Jelen volt Csuka Tamás protestáns tábori püspök, Borsi Attila János református lelkész, Meláth Attila baptista lelkész, Paszternák Tamás püspöki titkár, Csáki Tibor és Rolik Róbert esperes, plébános és Detre János evangélikus lelkész-esperes, igét hirdetett Marton Zsolt váci megyéspüspök.

Detre János az istentisztelet elején köszöntötte a résztvevőket. Marton Zsolt püspök igehirdetésében személyes élményein keresztül beszélt a felekezetek közötti összefonódásról, testvéri kapcsolatról, majd megemlékezett az ökumenikus imahét történeti kialakulásáról.

A megyéspüspök feltette a kérdést: Mi a fontos az életünkben, kiben bízhatunk? Az életet utazásnak nevezte, mely során meg kell keresnünk azokat a jelentőséggel bíró dolgokat, amelyeket magunkkal viszünk az úton, de vannak olyan élethelyzetek, amikor mindent el kell hagynunk, kivéve az Istent. Erre világít rá a Szentírásban a viharba került hajósok története. „A mi hajónk az Egyház, amelyben együtt utazunk, tanuljuk meg egymást szeretni, és keressük meg az igazi értékeket. Isten minden helyzetben, a legreménytelenebben is biztonságot ad. Adjon nekünk ez reményt, hitet és bizalmat” – zárta beszédét.

Az imádságokban és a felolvasásokban minden jelen lévő egyházi vezető közreműködött. Az imaórán a templomi gyülekezet kórusa énekelt Verebélyi Ákos karnagy vezetésével, majd elhangzott Túrmezei Erzsébet Hit által című verse. Az áhítat végén Marton Zsolt megyéspüspök adott áldást a megjelentekre.

Az eseményről szóló bővebb beszámoló ITT olvasható.

Címkék: Vác - ökumenikus imahét -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!