Egyház a digitális világban – KötőSzó-podcast

Egyház a digitális világban – KötőSzó-podcast

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, riporter: Harmati Dóra
A koronavírusnak köszönhetően az egyházak működésében is életre szóló változások következtek be. A digitalizációnak köszönhetően a vallásgyakorlás az online térbe helyeződött, ezzel gyors alkalmazkodásra kényszerítve a lelkészeket és a híveket is. Milyen előnyei, illetve veszélyei vannak a digitális egyháznak? Segítünk mi is a gépekhez láncolni az embereket, vagy ezzel „megmentjük őket”? Lázár Zsolt evangélikus esperessel beszélgettünk, aki új platformokkal kísérletezik, TikTok-videói országos ismertséget hoztak számára.

„A templomok bezárása talán könnyebb volt, mint újra megnyitni őket” – szembesít a jövő nehézségeivel Lázár Zsolt esperes, szarvasi lelkész a KötőSzó-podcast legújabb adásában. Vajon a templomok újranyitása után tudnak-e bízni az emberek, le tudják-e győzni a félelemeiket, hogy újra közösségbe menjenek? Vajon azt segíti-e elő a digitális egyház, hogy a gépekhez láncoljuk az embereket? Ilyen és ezekhez hasonló kérdéseket feszegettünk beszélgetésünkben, melyet az alábbi linken lehet meghallgatni. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!