Tavaly csaknem ötmilliárd forintot kaptak az 1%-okból az egyházak

Tavaly csaknem ötmilliárd forintot kaptak az 1%-okból az egyházak

Share this content.

Forrás: hvg.hu, vg.hu
Budapest – Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy 2018-ban hány adózó, összesen mekkora összegben ajánlotta fel a technikai számmal rendelkező egyházak, illetve a kiemelt költségvetési előirányzat részére személyi jövedelemadója 1 százalékát.

Az egyházak javára csaknem 994 ezren összesen 4,76 milliárd forintot ajánlottak fel. A legtöbben, összesen 529 123-an a Magyar Katolikus Egyházat jelölték meg kedvezményezettnek, és összesen 2,51 milliárd forintról rendelkeztek. A Nemzeti Tehetség Program javára csaknem 291 ezren, összesen 1,4 milliárd forintot ajánlottak fel.

A kedvezményezetti lista ITT tekinthető meg.

A Magyarországi Evangélikus Egyház számára 2018-ban összesen 310 366 143 forintot ajánlottak fel. A 2018. december 31-i állapot szerint összesen 60 358 fő rendelkezett egyházunk számára. A felajánlásokat ezúton is köszönjük!

Az idén is lehetőség van a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlására. Az Egyszázalék.lutheran.hu oldalon tájékozódhat a felajánlás menetéről. Itt megtalálja azokat az egyházi alapítványokat is, amelyek evangélikus egyházunk gyülekezeti és intézményi munkáját támogatják.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!