Az egyházi 1%-ot a következő években is utalja a NAV, visszavonásig

Az egyházi 1%-ot a következő években is utalja a NAV, visszavonásig

Share this content.

Forrás: MTI
Budapest – Az egyházi 1 százalékról szóló idei nyilatkozatokat a NAV a következő években is figyelembe veszi, egész addig, míg a felajánló a rendelkezését vissza nem vonja, vagy nem jelöl meg másik egyházi kedvezményezettet – hívta fel a figyelmet az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A civil kedvezményezett vagy a kiemelt költségvetési előirányzat számára viszont továbbra is évente kell megtenni a felajánlást - tették hozzá, emlékeztetve arra is, hogy csak az adóhatóságnál előzetesen regisztrált intézmény vagy szervezet kaphatja meg az egyházaknak és civil szervezeteknek május 22-ig felajánlható 1+1 százalékot. 

A NAV felidézte: az szja 1+1 százalékáról rendelkezni legegyszerűbben ügyfélkapus hozzáféréssel, a NAV webes kitöltő programjával lehet, mely segíti az adózókat a kedvezményezettek kiválasztásában. Aki a bevallással együtt szeretné felajánlani az 1+1 százalékot, az azt az adóbevallás megfelelő oldalának kitöltésével megteheti. Aki azonban külön szeretné nyilatkozatát eljuttatni a NAV-hoz, az ezt 17EGYSZA lapon vagy az annak tartalmával megegyező papíros nyilatkozaton megteheti. 

A felajánlók hozzájárulhatnak a rendelkező nyilatkozatban ahhoz is, hogy a civil kedvezményezett kérésére a NAV átadja a nevüket és postai vagy elektronikus levelezési címüket. A civil kedvezményezettek ezeket az adatokat kizárólag kapcsolatfelvételre, tájékoztatásra használhatják.

Címkék: 1% - egyszázalék - NAV -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!