Egyházi gyűjtés a nigériai evangélikusoknak

Egyházi gyűjtés a nigériai evangélikusoknak

Share this content.

Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Budapest – Ahogyan arról már több tudósításunkban is beszámoltunk, 2018. szeptember 22-én érkezett hazánkba Amos Elisha Gaya nigériai püspök és Nuwayina Sekenwa Briska egészségügyi szakértő, akik egy hétig élvezték egyházunk vendégszeretetét. Ittlétük alatt több istentisztelet, találkozó és tanácskozás offertóriumát ajánlották fel számukra egy Nigériában létesítendő orvosi rendelő céljából. Az adomány pontos összegét részletezzük az alábbiakban.

Százharmincezer forint offertórium gyűlt össze a szentendrei gyülekezetben tartott istentiszteleten, majd ezt a papnétalálkozón nyolcvanötezer forinttal toldották meg. A Deák téren tartott diakónia napján kétszáznegyvenezer forintot és több mint húsz darab vérnyomásmérőt és egyéb orvosi felszerelést adtak adományba. A Csömörön tartott északi egyházkerületi közgyűlésen végül százharmincezer forintot ajánlottak fel számukra a testvérek. Összesen tehát ötszáznyolcvanötezer forintot fog egyházunk dollárra átváltva átutalni a nigériai evangélikusok számára.
Isten áldása legyen az adományon és az adakozókon! Imádkozzunk nigériai testvéreinkért!

Címkék: Nigéria - adomány -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!