Egyházi iskolák is állást foglaltak az oktatás mai helyzetéről

Egyházi iskolák is állást foglaltak az oktatás mai helyzetéről

Share this content.

Forrás: budapest.piarista.hu
Budapest – „Mi, egyházi iskolákban dolgozó alulírott pedagógusok a társadalom egészével együtt fájdalmasan érzékeljük a magyar oktatás régóta elhúzódó, súlyos válságát” – írják állásfoglalásukban azoknak az egyházi iskoláknak a tanárai, akik több százan névvel is felvállalva tiltakoznak a jövőre bevezetendő új Nemzeti alaptanterv (NAT) ellen.

A budapesti Piarista Gimnázium pedagógusai által megfogalmazott állásfoglalást eddig közel ezer egyházi – katolikus, református, evangélikus, baptista és zsidó – fenntartású intézményben dolgozó pedagógus írta alá. A pedagógusok a nem politikai, hanem szakmai érveket felsorakoztató állásfoglalásukat az új Nemzeti alaptanterv (NAT) bevezetése és a kerettantervek megjelenése okán fogalmazták meg.

Az állásfoglalást – amelyet evangélikus iskolák tanárai is támogattak – fővárosi Piarista Gimnázium honlapján lehet elolvasni.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!