Az egyházi iskolák rangsorában négy evangélikus iskola is szerepel – Első lett a Deák Téri Evangélikus Gimnázium

Az egyházi iskolák rangsorában négy evangélikus iskola is szerepel – Első lett a Deák Téri Evangélikus Gimnázium

Share this content.

Forrás: hvg különszám
Budapest – Nemrégiben jelent meg a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról. Ebben szerepel az egyházi iskolák rangsora is, amely szerint az első helyen a Deák Téri Evangélikus Gimnázium áll. Mellettük három másik evangélikus gimnázium is szerepel a listán.

Az egyházi 30-as rangsorban 15. helyen áll a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum), Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, amely egyébként a világi iskolákkal összesített listán is a 83. helyre került, ezzel a Deák téri iskola mellett ez a második iskolánk, amely az összes iskolát tartalamazó százas listán is szerepel.

Az egyházi iskolák között 25. helyre került a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium, a 29. helyet pedig a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium szerezte meg.

 

Címkék: iskola - lista - egyház -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!