Egyházi vezetők karácsonyi szentmiséi, istentiszteletei

Egyházi vezetők karácsonyi szentmiséi, istentiszteletei

Share this content.

Forrás: MTI
Budapest – Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetői egyaránt tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szombaton a budapesti Szent István-bazilikában mutatja be az éjféli szentmisét. Vasárnap délelőtt 10 óra 30 perckor az esztergomi bazilikában celebrál ünnepi szentmisét, hétfő délelőtt pedig a hallássérültek szentmiséjét tartja a budapesti piarista Kalazanci Szent József kápolnában.

Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke péntek reggel 8 és délelőtt 10 órakor úrvacsorával egybekötött istentiszteleten hirdet igét Budapesten, a Budahegyvidéki Református Templomban.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke karácsony első napján délelőtt 11-kor tart úrvacsorás istentiszteletet a fővárosi Deák téri evangélikus templomban.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!