Egyházi vezetőkkel találkozott Papp László és Kósa Lajos Debrecenben

Egyházi vezetőkkel találkozott Papp László és Kósa Lajos Debrecenben

Share this content.

Forrás: dehir.hu. Fotó: Miskolczi János
Debrecen – A polgármester és a miniszter a családok évének közös városi és egyházi programjairól egyeztetett az egyházak vezetőivel.

Debrecen 2015 óta három történelmi nagyegyház, a református, a római katolikus és a görögkatolikus székhelye. Debrecen számára az egyházak jelenléte kiemelten fontos, jelentős szerepet töltenek be a város életében, így az önkormányzat a jövőben is szoros együttműködésre törekszik velük.

Papp László polgármester és Kósa Lajos, megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter április 6-án, pénteken találkozott az egyházak vezetőivel.

A megbeszélésen részt vett Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Asztalos Richárd, a Debreceni Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze, Bereczki Lajos, a Baptista Teológiai Akadémia rektorhelyettese, valamint Felföldi László római katolikus püspöki helynök.

A 2018-as évet Magyarország Kormánya a családok évének nyilvánította, melynek debreceni vonatkozású eseményei is vannak. Az egyeztetésen a családok évéhez kapcsolódó idei városi és egyházi együttműködés lehetőségeiről, az esetleges közös programok szervezéséről esett szó.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!