Egyházmegyei hittanverseny volt Budán és Pesten is

Egyházmegyei hittanverseny volt Budán és Pesten is

Share this content.

Szöveg: Péter Zoltán, Tamásy Tamásné, fotó: Balczó Márton
Budapest – Jól sikerült egyházmegyei hittanversenyeket tartottak a Budai és a Pesti Evangélikus Egyházmegyékben is. Az ezekről szóló tartalmas összefoglalókat itt olvashatják el.

BUDAVÁR:

Eddig soha nem látott létszámban (több mint százhetven fő) érkeztek általános iskolás korú gyermekek március 9-én, szombaton délelőtt, kísérőikkel együtt a budavári templomba, hogy az egyházmegyei hittanversenyen bizonyítsák felkészültségüket és tudásukat Lukács evangéliumából. 

A kezdő áhítatot Keckó Pál esperes tartotta. Bence Imre és zenész csapata kellemes éneklésre sarkallta a gyerekeket, akik az egyik dalhoz szívesen adták vidáman bégető bárányhangjukat is, jelezve, hogy mindannyian Jézus nyájához tartozunk. Ezután indítottuk a verseny helyszínére a csapatokat. Nem volt egyszerű ennyi gyermeket mozgatni egy olyan helyen, ahol eléggé zegzugos az épületegyüttes.

A megmérettetés feladatai talán nem voltak könnyűek, de a csapatok bátran szembenéztek a kihívásokkal, és jó felkészültségről tettek tanúbizonyságot. 

Jólesett a versenyben eltikkadt gyermekeinknek a pizzás ebéd és a vári gyülekezeti tagok felajánlásából előkészített „terülj-terülj asztalkám”.

A házigazdák igyekeztek színessé és élvezhetővé tenni a napot úgy, hogy a verseny mellett számtalan kísérőprogramot is kínáltak.

Barlangkaland, akadályverseny, kézműveskedés, fotófal, társasjátékozás és csocsózás közül választhattak a gyerekek, amíg a verseny kiértékelésére kellett várniuk. A verseny nem versengésre szánt szorgalmi feladata volt rajzban és versben elképzelni és megragadni a mennyország ígéretét. Nagyon sok szép alkotás született, amiket a templomban rögtönzött kiállításon meg is csodálhattunk. Tapssal gratulálhattunk a dobogósoknak, de minden résztvevőnek, felkészítőnek és a háttérben dolgozónak is, hogy Isten áldásával sok szép élményt szerezhettünk gyermekeinknek.

Köszönet Péterné Mestery Rita egyházmegyei gyermekmunka referensnek a nap megszervezéséért, a váriaknak a kivitelezésért, és az egyházmegyének az anyagiak biztosításáért. Mindenki nyert valamit, élményt,  vagy tapasztalatot, és mindegyik épülésünkre szolgált!

ZUGLÓ:

Nagyon jól sikerült a Pesti Evangélikus Egyházmegye hittanversenye, amely egyben gyereknap is volt, akadályversennyel.

A nap áhítattal kezdődött, és aztán került sor a megmérettetésre. Összesen huszonkét csapat versenyezett, a gyülekezeti és az iskolai csapatok együtt voltak. A vendéglátó zuglói gyülekezet asszonyai sokat segítettek a lebonyolításban, szervezésben. Meghívták a Palinta Társulatot, akik interaktív műsorral ajándékoztak meg minden résztvevőt a nap végén.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!