Egymásból merítettek erőt a cseh testvérek és a szlovákiai reformátusok

Egymásból merítettek erőt a cseh testvérek és a szlovákiai reformátusok

Share this content.

Forrás: felvidek.ma
Pozsony – A Cseh Testvér Evangélikus Egyház és a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház zsinati elnökségei között testvéregyházi találkozóra került sor Rimaszombatban január 24-25-én. A találkozót, melynek célja a kölcsönös információ- és tapasztalatcsere volt a két egyház képviselői között, a Csillagház konferencia-központban rendezték.

A cseh meghívott vendégek között volt Daniel Ženatý, a Cseh Testvér Evangélikus Egyház zsinatának elnöke, Vladimír Zikmund, a zsinat főgondnoka, Pavel Pokorný, a zsinat elnökének első helyettese, Ondřej Titěra, a zsinat elnökének második helyettese, Eva Zadražilová, a zsinat főgondnokának második helyettese, Oliver Engelhardt, az ökumenikus és külföldi kapcsolatok vezetője, Daniela Hamrová, az ökumenikus és külföldi kapcsolatok referense.

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyházat Fazekas László püspök, a zsinat lelkészi elnöke; Géresi Róbert és Ján Semjan püspökhelyettesek; valamint Porubán Ferenc és Július Kováč főgondnokhelyettesek; Molnár Sándor zsinati főtanácsos és Palcsó Attila,a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház zsinati külügyi tanácsosa képviselték.

Palcsó Attila a Felvidék.ma-nak elmondta, nagy várakozással tekintettek az összejövetel elé, hiszen legutóbb Prágában találkoztak 2016-ban.

A cikk a továbbiakban itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!