Együtt a hit útján

Együtt a hit útján

Share this content.

Szöveg: Pángyánszky Ágnes
Budapest – A készülő református-evangélikus gyülekezetpedagógiai tankönyv szerzői újabb műhelymunkára gyűltek össze, hogy eddigi kutatómunkájukat összegezzék, és a készülő tankönyv kiadásának kérdéseiről és formai szempontjairól egyeztessenek Galsi Árpáddal, a Kálvin Kiadó igazgatójával.

Az egész napos megbeszélés külön érdekessége volt Nyeső Ágnes református lelkész és zsinati irodai munkatárs prezentációja a cigánymisszió aktuális kérdéseiről és azokról a szempontokról, amelyeket a készülő könyv már az érzékenyítésre és az inkluzivitásra való törekvésében tükrözni szeretne. A kötet fejezetei a teológushallgatók, lelkészek és civil szolgálattévők számára az emberi életszakaszokat és az azokhoz kapcsolódó gyülekezetpedagógiai, katechetikai feladatokat, tartalmakat és szolgálati lehetőségeket fogják bemutatni. A műhelymunkának 2018. május 23-án az Evangélikus Hittudományi Egyetem adott otthont.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!