Együtt szavaltak a magyar költészet napján

Együtt szavaltak a magyar költészet napján

Share this content.

Forrás: Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium
Budapest – A Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda és Általános Iskola gyermekei számára már hat éve hagyomány, hogy az óvodások és az általános iskolások a magyar költészet napja alkalmából közösen tanulnak verset és énekeket. Ebben az évben is sor került erre a közösségalkotó, kultúrát terjesztő programra.

Háromszáznegyven gyermek szavalta egyszerre Radnóti Miklós Április című költeményét, illetve énekelte Weöres Sándor két megzenésített versét, a Nap jő és a Ha vihar jön címűt.

A közös versmondást mindig egy-egy alakzat kirajzolása is színesebbé teszi. Ebben az évben színes lufikat alkottak az iskolások, akiket az ovisok szalagként  kötötték össze.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!