Az Evangélikus Hittudományi Egyetem akkreditációja 2025-ig hatályos

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem akkreditációja 2025-ig hatályos

Share this content.

Forrás: EHE, MAB.hu
Budapest – A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) lefolytatta intézményakkreditációs vizsgálatát, amelynek eredményeként az Evangélikus Hittudományi Egyetemet akkreditálták, és az akkreditáció 2025. április 09-ig hatályos.

A testület határozataiban akkreditálta az összes alap- és mesterszakot, így az egyetem teológia (teológus-lelkész) osztatlan mesterképzési szakját, a hittanár-nevelőtanár osztatlan mesterképzési szakját, a katekéta-lelkipásztori munkatárs alapképzési szakját, a kántor alapképzési szakját és a teológia osztott mesterképzési szakját.

Látogató bizottsági jelentés indokolásában az áll, hogy „az intézményi önértékelés és a helyszíni látogatás alapján megállapítható, hogy az Evangélikus Hittudományi Egyetem az ESG (Standards and Guidelines for Quality Assurance in the European Higher Education Area) sztenderdek alapján, egységes, az egész intézményre kiterjedő minőségbiztosítási rendszert működtet. Az intézmény minőségbiztosítási- és fejlesztési folyamatai tervezettek, tervezési, ellenőrzési, mérési és értékelési eljárásai rendszeresek. A vezetési folyamatok és a minőségbiztosítási folyamatok között erős a kapcsolat, az oktatás menedzsmentje megfelelő, a kutatás menedzsmentje kiváló, iránya illeszkedik az intézményi stratégiához. A támogató folyamatok – pénzügyi, gazdálkodási, informatikai, létesítmény-gazdálkodás és az infrastruktúra jó hátteret biztosítanak az oktatási, kutatási tevékenységhez” – tudta meg szerkesztőségünk.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!