„Taníttatva és tanítva Jézus nyomán” – Nyári konferenciát tartott az EKME – VIDEÓK!

„Taníttatva és tanítva Jézus nyomán” – Nyári konferenciát tartott az EKME – VIDEÓK!

Share this content.

Videó: Győri András Timótheus
Piliscsaba – Az Evangélikus Külmissziói Egyesület 2015. évi nyári konferenciáját 2015. július 9. és 12. között rendezte Piliscsabán, a Béthel Missziói Otthonban. A téma Máté evangéliuma (28,19-20) alapján a „Taníttatva és tanítva Jézus nyomán” volt. Folyamatosan frissülő VIDEÓKKAL!

Az alkalom csütörtökön B. Pintér Márta lelkészi elnök áhítatával kezdődött, majd köszöntőt mondott Zalán Péter világi elnök és Szirmai Zoltánné titkár.

A négy nap alatt igehirdetéssorozattal szolgált Balicza Iván budavári lelkész. (Az egyes áhítatokat itt lehet megtekinteni egyben.)

Pénteken a címadó témáról előadást tartott dr. Bácskai Károly tanszékvezető egyetemi adjunktus.

Beszámolt a Magyar Afrika Társaság munkájáról, a humanitárius segítségnyújtásról, az áprilisban Ugandából hazatért 10. orvos csoport missziójáról Raymond Irambo főtitkár és dr. Kiss Krisztina háziorvos, rezidens.

A résztvevők a napok folyamán több fórumbeszélgetésen is részt vettek, az egyiken minden hívő missziói felelősségéről beszélgetett B. Pintér Márta lelkész és Csépe Andrea, aki dél-ázsiai munkájáról számolt be a megjelenteknek. A másikon a kenyai missziót ismertette Bálintné Kiss Beáta tanárnő. „Éneklő egyház vagyunk-e még...?” címmel pedig dr. Ecsedi Zsuzsa egyházzenész adott egyházzenei betekintést.

Szombaton előadást tartott a Kereszténység nehéz időszaka napjainkban címmel dr. László Virgil lelkész.

D. dr. Harmati Béla nyugalmazott evangélikus püspök más vallásokhoz (Afrika, Ázsia) fűzödö tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal.

Az alkalom vasárnap záró istentisztelettel zárult, amelyen igét hirdetett Krámer György lelkész, az Országos Iroda igazgatója. A liturgiában Kézdy Péter helyi lelkész segédkezett.

Hivatkozások: Az EKME honlapja. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!