Elbúcsúztatták dr. Ittzés Mihályt

Elbúcsúztatták dr. Ittzés Mihályt

Share this content.

Forrás: hiros.hu, kecskemetilapok.hu
Kecskemét – Búcsút vettek dr. Ittzés Mihálytól a családtagok, a hozzátartozók és a barátok ma délután. Az evangélikus templom zsúfolásig megtelt a gyászolókkal, akik azért érkeztek, hogy elköszönhessenek szerettüktől.

„Isten veletek!” Ezen szavakkal köszönt el szeretteitől, barátaitól, kollégáitól és az élettől dr. Ittzés Mihály. Életének utolsó perceiben rögzítette azt a beszédet, amellyel üzent a síron túlról a zenetudós. A hangfelvétel mindenki szemébe könnyet csalt.

A búcsúztatón több százan jelentek meg, zsúfolásig megtelt az evangélikus templom. A zenés emlékezés és a liturgikus búcsúztató istentisztelet után a búcsúszavakat a Kodály Intézet nevében Erdei Péter, az intézet nyugalmazott főigazgatója kezdte, a Magyar Művészeti Akadémia nevében: Vashegyi György elnök emlékezését Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas operaénekes, az MMA elnökségi tagja olvasta fel.

A Magyar Kodály Társaság nevében: Jámbor Zsolt, a társaság kecskeméti tagcsoportjának vezetője, Kecskemét Megyei Jogú Város nevében pedig Buda Ferenc, Kossuth-díjas költő, a Nemzet Művésze, az MMA rendes tagja, Kecskemét díszpolgára mondta el gondolatait.

Dr. Ittzés Mihály június 12-én hunyt el 79 évesen.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!