Életének utolsó szakaszát a Biblia felolvasásával töltötte

Életének utolsó szakaszát a Biblia felolvasásával töltötte

Share this content.

Szöveg: evangelikus.hu
Egyedülálló kezdeményezésről értesült szerkesztőségünk. Ezúton szeretnénk megosztani olvasóinkkal egy asszony életének hagyatékát.

„A hit tehát hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által.” (Róm 10,17)

Péter Ferenc felesége, Mária tavaly augusztusban elhunyt leukémiában. Az asszony életének utolsó másfél évét azzal töltötte, hogy a Veritas Kiadó által megjelentetett, 2011-es revideált Károli-bibliát felolvasva digitálisan rögzítette, és a hanganyagot megvágva (általában öt fejezetenként) a YouTube csatornán megjelentette. Mivel ez a verziójú fordítás sehol máshol nem érhető el hangzó formában, ezért döntöttek ennek felolvasása mellett. Bár Máriát az Úr a Jakab levelének felvétele után szólította magához, a felolvasást folytatta Eszter, aki hozzá hasonló hittel és alázattal felolvasta az utolsó néhány fejezetet is. „Most azon fáradozom, hogy néhai feleségem legfontosabb »hagyatéka« minél szélesebb körben elterjedjen, hogy akik »éhezik és szomjúhozzák az igazságot«, azok hanganyag formájában is hozzájuthassanak” – írta Péter Ferenc.

A felolvasott szöveg az alábbi linken található.
Részenként mp3-formátumban letölthetők innen.

FRISSÍTÉS:
Hasonló kezdeményezésről értesültünk a Filadelfia Evangélikus Egyházközségből is, Nyírtelekről. Györfi Mihály lelkész tájékoztatása szerint ott a gyülekezet egyik tagja elkezdte felolvasni és rögzíteni a Szentírás szövegét.

Az eddig elkészült szakaszok itt hallgathatók meg.

Csatolt állományok: Biblia felolvasás.xls -
Címkék: Biblia - hangos Biblia - hagyaték -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!