Életvédelem?

Életvédelem?

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Harmati Dóra, fotó: Pávó János
Életvédelem? címmel rendezett filmvetítéssel egybekötött beszélgetést a 777 blog, a Fiatalok az Élet Szolgálatában (FÉSZ), a CitizenGO és a Titkos Küldetés® március 18-án este a Rézkígyó kávézóban. Mikortól ember az ember? Hogyan kellene a társadalomnak az abortuszt fontoló anyákhoz fordulnia? Mi számít valódi segítségnek? A rendezvényről írt beszámolónkat olvashatják.

Az életvédelem témája az utóbbi hónapokban ismét felkavarta a közéletet, amikor New York államban új abortusztörvényt fogadtak el, amely csaknem minden esetben lehetővé teszi a születésig végezhető abortuszt. Közben számos amerikai államban próbálkoznak mind a magzati életet szélesebb körben védő, mind az abortuszhoz való hozzáférést tovább bővítő szabályozások bevezetésével. Míg Virginiában kiterjesztenék a születésig végzett abortuszok körét, Georgia, Florida, Ohio, Tennessee és Texas azért küzd, hogy a magzat szívverésének észlelése után már ne lehessen őt abortálni. Iowa állam kormányzója, Kim Reynolds tavaly május 4-én írta alá a gyermekek életét a szívverésük észlelésétől (nagyjából a várandósság hatodik hetétől) védelmező „szívdobbanástörvényt”, majd Kentucky és Mississippi kormányzója is hasonlóan cselekedett. A közvélemény tehát forrong, és ilyen időkben hatalmas szükség van a tények tisztázására, ami az Életvédelem? című estnek is az egyik elsődleges célja volt. 

A beszélgetés egy provokatív felütéssel indult: Milyen jogon nyilatkozik életvédelemről egy olyan személy, aki még az anyaság előtt áll, és maga nem esett át abortuszon? A kérdést a beszélgetés résztvevőihez címezték, akik különböző válaszokat adtak.

A cikk a továbbiakban itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!