Elfoglalták a gyerekek a pestszentimrei evangélikus gyülekezet játszóterét

Elfoglalták a gyerekek a pestszentimrei evangélikus gyülekezet játszóterét

Share this content.

Szöveg: Horváth-Csitári Boglárka, fotó: Facebook.com/Pestszentlőrinci-Pestszentimrei Evangélikus Egyházközség
Budapest – Pestszentimre – Hivatalosan is használatba vették a gyerekek a pestszentimrei missziói evangélikus gyülekezet játszóterét. Az alkalmon áldást mondott Gáncs Péter nyugalmazott déli kerületi püspök, majd az ünnep grillpartival folytatódott. A gyülekezet lelkésze, Horváth-Csitári Boglárka beszámolóját olvashatják.

Csodák földjén – ezzel a címmel jelent meg tavaly egy cikk az akkor még épülő pestszentimrei kápolnáról. Valóban, csodálatos élmény volt átélni a kápolna épülését, hogyan alakul, formálódik a gyülekezet lelki otthona. Öröm volt decemberben használatba venni és megélni, hogy a református testvéreinknél való évtizedes vendégeskedés után evangélikus gyülekezetünknek végre saját lelki otthona van.

Ma pedig öröm azt átélni, hogy az évek óta tartó, missziói gyülekezetben végzett szolgálat nem hiábavaló. Isten Szentlelke egyre több embert vonz, és közösséget teremt Istennel és egymással. Az elmúlt években több család is úgy érezte, hogy szeretne ennek a közösségnek a részese lenni, így egyre több gyermek is részt vesz a gyülekezet alkalmain.

Valóban, ma is igaz a tavalyi cím: Csodák földjén. E kicsiny, de annál dinamikusabban és lelkesebben fejlődő gyülekezet naponta élheti át Isten áldásait, mely különböző ajándékokban mutatkozik meg. A közösség összetartó erején túl a legnagyobb ajándékot most vasárnap a gyülekezet gyermekei tapasztalhatták meg. A templom udvarán egy nagyon szép játszótér várta őket.

A játszótér ötlete még tavasszal vetődött fel, látva, hogy már van kinek megépíteni. Így Gáncs Péter püspök április 22-én a Luther-kápolnában tartott első keresztelő alkalmával jelentette be, hogy támogatja egy játszótér megvalósítását. Örömmel vették át a gyülekezet kicsinyei a játszótérnek akkor még csak a képét. Majd örömmel rendeltük meg a játszóeszközöket, hiszen a támogatást gyülekezeti adományokkal kiegészítve már megvalósulhatott a telepítés.

A felszerelést követően a gyülekezet tagjai, szülők együtt festették le a játékszereket, hogy sokáig szép legyen a fából készült játszótér, majd előkészítették az ünnepre a templom kertjét.

Július 8-án, vasárnap Gáncs Péter püspök szolgálatával a közösség együtt adott hálát a gyerekek új játszóbirodalmáért. A gyermekek és a játszótér megáldása után a gyülekezet még együtt maradt egy közös ebédre. A sok játék után a gyerekek is lelkesen gyűltek oda a finomabbnál finomabb grillételek, saláták és sütemények köré. 

Hála és öröm van bennünk, hogy ismét megtapasztalhattuk, hogy „csodák földjén” élünk. 

További képek a gyülekezet Facebook-oldalán.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!