Élhetőbb város, kultúra és agorafóbia a Tágas Tér Fesztiválon

Élhetőbb város, kultúra és agorafóbia a Tágas Tér Fesztiválon

Share this content.

Forrás: szegedma.hu
Szeged – A hétvégén rendezi meg a harmadik Tágas Tér Fesztivált a Szegedi Ökumenikus Lelkészkör. Több helyszínen programok sokaságával várják az érdeklődőket.

A Vértónál jótékonysági futás, gyerekprogramok, pálya-orientáció, a vidéki hagyományok felelevenítése, valamint ingyenes egészségügyi felmérések adják a rendezvény gerincét az élhetőbb város és az emberi értékek alapján megélt közösségi élmény jegyében.

A pénteki megnyitó a szegedi Dugonics téren lesz, ahol felszólal Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök és Gáncs Péter evangélikus püspök.

A Dugonics téren ezután sokrétű program kínál elfoglaltságot a résztvevőknek: a színpadon zenei és művészeti együttesek, színielőadások, zene és énekkarok, divatbemutató, tűzzsonglőrök, bábszínház és táncház látható majd, de emellett kiállítói sátor, művészeti térrész, labirintus is várja a látogatókat.

Az evangélikus templom melletti téren Agorafóbiás egyház? címmel tartanak pódiumbeszélgetést szeptember 9-én, Máté-Tóth András és Csepregi András részvételével. Házigazda: Horváth GergelyA beszélgetésen velünk tart Gáncs Péter püspök is, aki az evangélikus egyház korábbi missziói lelkésze volt.

„A tágas tér lehet ijesztő is. Ha néha szűknek is érezzük, nem könnyű elhagyni megszokott tereinket. Ahol otthonosan mozgunk, ahol ismernek, elfogadnak, szeretnek, ahol egy nyelvet beszélünk, ahol a megszokott kérdésekre megszokott válaszok születnek, ahol nagy meglepetés nem érhet. Az egyháznak születése óta küldetése kilépni az agorára, a publikus, sokszor kritikus, nem ritkán ellenséges közegbe. Hogyan boldogul ezzel napjainkban?” – így szól az esemény ajánlója.

Fellép majd többek között az Ökumenikus Gospel Kórus és az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatóiból álló Közel együttes is.

A programokról ITT találhatóak részletek; továbbá sok érdekes hír és információ, a rendezvény Facebook-oldalán is fellelhető.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!