Elismeréseket is átadtak a honismereti találkozón

Elismeréseket is átadtak a honismereti találkozón

Share this content.

Forrás: teol.hu, szöveg: Brunner Mónika
Bonyhád – Huszadik megyei találkozóját tartotta a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület szombaton Bonyhádon, ahol mintegy ötvenen gyűltek össze, hogy megünnepeljék a szervezet alapításának jubileumát. Közösségi díjat adományoztak a sárszentlőrinci Zsivora György Evangélikus Népfőiskolai Alapítványnak.

Az egész napos program délelőtt, Bonyhádi Petőfi Sándor Gimnázium diákjainak ünnepi műsorával kezdődött, majd dr. Gesztesi Enikő elnök, Zsámboki Árpád, a Honismereti Szövetség alelnöke és Szabó Tibor, Bonyhád alpolgármestere mondott köszöntőt, azután pedig átadták a Honismereti Szövetség idei kitüntetéseit.

Még nyáron, Nyíregyházán Honismereti emlékérmet kapott dr. Gesztesi Enikő elnök. Tavaszi döntés alapján emléklapot kapott Baka Zsuzsanna volt földrajz-biológia szakos tanár, Csuhaj Tünde tojáshímző nyugdíjas, Móser Zoltán fotóművész, Naszladi Judit karnagy, Orbán György előadóművész. Közösségi díjjal jutalmazták a Szekszárdi Garay János Gimnázium közösségét honismeretet támogató tevékenységükért.

A megyei egyesület egyéni Egyed Antal-díjban részesítette Horváth Endrénét, az egyesület egykori titkárát, valamint közösségi díjat adományozott a sárszentlőrinci Zsivora György Evangélikus Népfőiskolai Alapítványnak. A bonyhádi témájú előadások meghallgatása és a Kép-Tár-Ház megtekintése után az egyesület köszönetet mondott Aradi Andrásnak, a Tolna-Baranyai Evangélikus Egyházmegye esperesének a kitűnő vendéglátásért.

A cikk a továbbiakban itt folytatódik.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!