Elkészült a Lelkipásztor című folyóirat digitalizálása

Elkészült a Lelkipásztor című folyóirat digitalizálása

Share this content.

Forrás: EOGY. Szöveg: Hubert Gabriella
Budapest – Az Evangélikus Országos Gyűjtemény (EOGY) – Evangélikus Országos Könyvtár a Forum Hungaricum segítségével több év óta folytatja digitalizálási projektjét, melynek vezetője Balogh Kriszta könyvtárvezető. A napokban befejeződött a Lelkipásztor 1924–2002 közötti évfolyamainak a digitalizálása.

A patinás teológiai szakfolyóirat I. évfolyamának 1. száma 1924. november 30-án jelent meg. „Több érdemes lelkész közreműködésével” Vértesi Zoltán magyarbólyi lelkész szerkesztette és adta ki. 

A Magyar Evangélikus Digitális Tár (MEDiT) 2003-tól kezdve – egy-egy éves késéssel – a Luther Kiadótól már digitalizált formában kapja meg az egyes évfolyamokat.

A hosszú távú megőrzés egyik legjobb módja a megosztás. A digitalizált Lelkipásztor 2002 előtti számait ezért nemcsak az evangélikus oldalon lehet elérni, hanem a Magyar Nemzeti Digitális Archívumban (MaNDA) és az európai kulturális digitalizált örökséget őrző Europeanában is.

A friss számokra a Luther Kiadó webáruházában lehet előfizetni.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!