Elmarad az északi evangélikus egyházkerületi nap

Elmarad az északi evangélikus egyházkerületi nap

Share this content.

Forrás: Északi Evangélikus Egyházkerület, fotó: Archívum
Budapest – A járványhelyzetre való tekintettel elmarad az északi evangélikus egyházkerületi nap, a Találkozó Veled. Az eseményt 2021. május 22-ére hirdettük meg, melynek ezúttal Óbuda belvárosa adott volna otthont. – Az alábbiakban a kerületi elnökség és a püspöki hivatal munkatársainak ezzel kapcsolatos nyilatkozatát olvashatják.

Az egyházkerületi missziói nap 2019-ben nagy változáson ment keresztül, akkor kapta új nevét: Találkozó Veled.

Nem csupán a név és az arculat megújítására törekedtünk, fontos szempont volt a szélesebb kört megszólító programok kínálata is. A nagysikerű ceglédi szervezés után – kapcsolódva az evangélikus egyházban meghirdetett úrvacsora évéhez – 2020-ban Óbuda főterére terveztük a találkozót, amely a járvány kitörése miatt maradt el. A 2021-es megrendezéshez nagy reményeket fűztünk, azonban a járványügyi korlátozások továbbra sem teszik lehetővé a találkozó megtartását.

A Találkozó Veled nem csupán az egymással való találkozásra, hanem az Istennel való vertikális kapcsolatra is utal. Ha személyesen ezúttal nem valósulhat meg a közösségi összejövetel, az Istennel való kapcsolaton keresztül mégis megélhetjük a lelki egységet, és összetartozásunkat.

Színvonalas fesztiválhangulatot, örömteli, testvéri együttlétet és izgalmas programokat tervezünk 2022-re, változatlan helyszínen.

Budapest, 2021. január 26.

Az Északi Evangélikus Egyházkerület elnöksége és püspöki hivatalának munkatársai

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!