Elmarad a Diakónia napja alkalmából szervezett Deák téri ünnepség

Elmarad a Diakónia napja alkalmából szervezett Deák téri ünnepség

Share this content.

Forrás: diakonet.hu
Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai szolgálata minden év szeptember 25-én, Sztehlo Gábor születésnapján, a Diakónia napján több száz munkatárssal, önkéntessel és a rá bízottakkal közösen ad hálát az elvégzett munkáért és a kapott lehetőségekért. A koronavírus-járvány jelenlegi szakaszában a fertőzés szempontjából legnagyobb kockázatnak kitett idős lakói védelme érdekében, az egyház vezetése felelősen úgy határozott, hogy az idei ünnepet nem tartja meg. Döntésében az ágazatért felelős miniszter 2020. szeptember 8-án kelt tiltása a személyes jelenléttel járó szakmai rendezvények vonatkozásában is megerősítette.

A Diakónia napján minden évben díjazzák az év diakóniai munkatársait, szponzorait és diakóniai önkénteseit, az idei díjazottakról is meghozta döntését a Diakóniai Bizottság. Bár az elismerések átadása idén nem valósulhat meg a hagyományos módon, arról, hogy miként tudják ünnepi elismerésben részesíteni a díjazottakat, az érintett intézmények, gyülekezetek hamarosan értesítést kapnak, a kitüntetettekről pedig a Diakónia weboldalán (diakonet.hu) olvashatnak az érdeklődők.

Címkék: diakónia napja - ünnep -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!