Először fog digitális formában ülésezni a vesztfáliai tartományi zsinat

Először fog digitális formában ülésezni a vesztfáliai tartományi zsinat

Share this content.

Forrás: evangelisch.de, fordítás, összefoglalás: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Bielefeld – A Vesztfáliai Tartományi Egyház a koronavírus-járvány miatt, történelmében először kénytelen arra, hogy a digitális térben tartsa meg zsinatát. A Bielefeldben lévő Országos Egyházi Hivataluk lesz ezen a héten a centruma és koordinátora az élő bejelentkezéseknek és a közvetítés zavartalanságát is innen felügyelik.

Az egyház elöljárója, Annette Kurschus helyetteseivel, Ulf Schlüterrel és Arne Kupke-val együtt fogja vezetni az élő videókonferenciát, 230 fő részvételével. Az elöljárók jelentései mellett pénzügyi kérdésekről is szó esik majd.

A tervezett fórum egyik súlyponti kérdése lesz a szexuális erőszak elleni védelemre hozott egyházi törvény. A 2,2 millió egyháztagot számláló tartományi egyház minden munkaterületén bevezetésre kerül az átfogó szabályozás a szexuális visszaélésekkel szemben. A plenáris ülésekről egyébként a felvételt élőben is közvetítik majd az interneten.

A negyedik legnagyobb német tartományi egyház általában Bielefeld-Bethelben ülésezik. Először azonban úgy tervezték a zsinatot, hogy a nagyobb távolságokat megtartva az OWL-Arénában gyűlnek majd össze. Miután azonban a koronavírus-helyzet egyre romlott, úgy döntöttek, hogy a teljes zsinati ülést digitális platformra helyezik át.

A Rajnai Tartományi Egyház is úgy tervezi, hogy januárban videókonferenciát fognak tartani.

A Német Protestáns Egyház (EDK) zsinata is rövidített rend szerint és digitális formában ülésezett.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!