Első születésnapját ünnepli a Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsőde

Első születésnapját ünnepli a Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsőde

Share this content.

Szöveg: Pongrácz Máté
Kaposvár – Vitaminnappal, farsangi mulatsággal, templomtúrával, manóhittannal, valamint játékos bölcsődei foglalkozásokkal várják az ünnepi hetet az evangélikus bölcsőde matrózai. Az első születésnapra persze nemcsak a mesebárka kisgyermekei és dolgozói, de a fenntartó egyház tagjai is lelkesen készülnek.

Ludván Andrea vezető kisgyermeknevelő örömmel számolt be arról, hogy az elmúlt év igazi sikertörténet a kicsiny bölcsőde életében. A tervezés és álmodozás időszaka után 2020 márciusában nyithatta meg kapuit a Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsőde Kaposváron, a 48-as ifjúság útja 20-as szám alatt. Az indulás nehézségei mellett a koronavírussal is meg kellett küzdenie az új létesítménynek, mégis égi csodaként élték meg a munkatársak, hogy telt házzal és októbertől egy újabb csoporttal is gazdagodhatott az evangélikusok első kaposvári nevelési, gondozási intézménye. 

„A szülők bátorságát és elszántságát, hogy bizalommal fordultak felénk, kedves szóval, odafigyeléssel és sok szeretettel szeretnénk meghálálni a nálunk nevelkedő gyermekek irányába” – fogalmazott Pongráczné Győri Boglárka evangélikus lelkész, aki heti rendszerességgel tart játékos, zenés hittanfoglalkozást a bölcsődében.

A Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsődében cseperedő kisgyermekek nagyon fogékonyak a zenére, a játékos feladatokra, a bibliai történetekre, az izgalmas kézműves foglalkozásokra, amelyek mind-mind színesítik a Manó hittan nevet viselő bölcsődei programot.

Fontosnak tartják a fenntartó egyház vezetői, hogy ne csak nevében legyen evangélikus az intézmény, így játékos formában szeretnék a keresztyén értékeket a legkisebb korosztálynak is megmutatni. Az egymás elfogadása, a szeretet, az odafigyelés, a segítségnyújtás és a közösség fontossága mind-mind olyan érték, amelyet a bölcsőde szeretne zászlójára tűzni.  

Pongrácz Máté lelkész elmondta, hogy a bölcsőde két csoportjának teljes belső tere kialakításra került az előző év tavaszán, így új bútorok, eszközök várják a jelentkező kisgyermekeket. A nyár folyamán a bölcsőde udvarán is fejlesztést végeztek, így egy új terasz lett kialakítva, valamint új kültéri játékok elhelyezésére és térkövezésre került sor az udvar területén, ahol a kisgyermekek örömmel motorozhatnak, játszhatnak. A tavasz folyamán további célként homokozókat és a kicsiny kert rendezését szeretné megvalósítani a fenntartó egyház.

Az intézmény születésnapját egy születésnapi bulival szeretnék a kisgyermeknevelők megünnepelni a bölcsőde falain belül, ahol egy hatalmas torta fogja várni a kis matrózokat. Az intézményen kívül pedig a kaposvári evangélikus templomban istentisztelet keretében adnak hálát a gyülekezet tagjai az elmúlt egy évért és Isten gazdag áldásaiért!

A Mesebárka Családi Bölcsőde a 2021/2022-es nevelési évre már várja az új jelentkezőket! Érdeklődni a Kaposvári Evangélikus Egyházközség honlapján megtalálható elérhetőségeken lehet.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!