Embermentők – különleges bélyegkiállítás

Embermentők – különleges bélyegkiállítás

Share this content.

Budapest – 2013. május 10-én az Ars Sacra Alapítvány és a Magyar Posta Embermentők címmel közös kiállítást rendezett a Szemmelweis Orvostörténeti Múzeum könyvtárában. Szöveg: Galambos Ádám

A Magyar Posta által kiadott tematikus sorozat - mely olyan emberek arcképeit sorakoztatja fel akik másokért végzett áldozatos szolgálatukkal sokaknak nyújtottak segítséget - tekinthető meg felnagyított bélyegek formájában a kiállításon. A tárlaton többek között látható a magyarországi mentőszervezet alapításának századik évfordulójára kiadott emlékbélyegen kívül a Raul Wallenberg, a Salkaházi Sára és Teréz anya emlékbélyeg is.
A kiállítás fel kívánja hívni a figyelmet arra, hogy a hazai bélyegkiadás milyen módon emlékezik meg – és egyúttal állít emléket – azoknak a személyeknek, akik életükkel másokat szolgáltak.

Hivatkozások: Ars Sacra Alapítvány -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!