Emlékmű és/vagy emlékezet? – VIDEÓ

Emlékmű és/vagy emlékezet? – VIDEÓ

Share this content.

Szöveg: Galambos Ádám, videó: Szántó Endre, Petőfi Irodalmi Múzeum
Budapest – György Péter esztéta és Wehner Tibor művészettörténész volt az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány vendége. A disputa fókuszában a hazai emlékezetpolitika, a köztéri emlékműállítás, emlékmű és tér viszonya szerepelt.

Lehet-e társadalmi konszenzus nélkül emlékművet állítani? Van-e lehetőség a hazai emlékművek újragondolására? Miért van az, hogy az emlékművek sokszor olyan tereken találhatóak, ahol jelentésük tompul, átlényegül vagy ellehetetlenül? Milyen a mai magyarországi emlékezetkultúra?
A Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében rendezett telt házas Asztali beszélgetések keretében többek között ezekre a kérdésekre keresték a válaszokat a disputapartnerek, György Péter esztéta és Wehner Tibor művészettörténész.

A disputa teljes terjedelmében itt nézhető meg:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!