Emmanuel Youkhana atya, az Asszír Keleti Egyház vezetője látogatott Budapestre

Emmanuel Youkhana atya, az Asszír Keleti Egyház vezetője látogatott Budapestre

Share this content.

Forrás: Északi Püspöki Hivatal
Budapest – A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) meghívására néhány napot Magyarországon tartózkodott Emmanuel Youkhana atya, az Asszír Keleti Egyház vezetője. Budapesti programja keretében 2017. október 19-én ellátogatott az Északi Evangélikus Egyházkerület központjába, ahol dr. Fabiny Tamás külügyekért felelős püspök és Cselovszkyné dr. Tarr Klára, egyházunk Ökumenikus és Külügyi Osztályának vezetője fogadta a vendéget.

Amint ismeretes, 2017 tavaszán Fabiny Tamás látogatott Észak-Irakba, ahol Emmanuel atya kalauzolta el számos olyan településre, amely korábban ISIS-megszállás alatt állt.

A mostani találkozón az Ökumenikus Segélyszervezet részéről jelen volt Lehel László elnök-igazgató, Keveházi Klára fejlesztési és humanitárius igazgató, Bálint Gábor, a nemzetközi programok vezetője, valamint Hero Anwar, a segélyszervezet iraki partnerszervezetének, a REACH-nek a programvezetője is.

A tárgyalás során a felek áttekintették azokat a projekteket, amelyek a magyar kormány és a MÖS támogatásával a kurdisztáni üldözött keresztények hazatérését és megsegítését szolgálják. Egyházunk képviselői kifejezésre juttatták, hogy a segélyszervezettel és a bajor evangélikus egyházzal karöltve magunk is szeretnénk részt vállalni a megsegítésből.

Látogatása keretében Emmanuel atya interjút adott a Magyar Televízió számára, amely az alábbi hivatkozáson megtekinthető: 

https://www.mediaklikk.hu/video/ma-reggel-2017-10-20-i-adas-5/

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!