Húszéves az EMMAUS Evangélikus Szeretetotthon – Videó!

Húszéves az EMMAUS Evangélikus Szeretetotthon – Videó!

Share this content.

Nyíregyháza – A nyíregyházi evangélikus egyház intézményes szociális tevékenysége közel 100 évre nyúlik vissza. Az EMMAUS Evangélikus Szeretetotthon a Korányi F. u. 160/a. szám alatt 1993. szeptember 23-án kezdte el tevékenységét. Ennek huszadik évfordulóját ünnepli a közösség 2013. október 6-án. Videó: Zákeus Média Centrum, Győri András Timótheus, Győri János Sámuel

Az intézmény egy hektáros területen egy három, illetve egy kétszintes épületben folytatja tevékenységét. A munkatársak megfelelő szakképzettséggel rendelkeznek, munkájukat ennek megfelelően szakszerűen és empátiával végzik. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy gondozottaink elégedettek legyenek. Szeretnénk, ha az életükben bekövetkezett jelentős változás ellenére otthonuknak tekintenék intézményünket.

Ennek érdekében az egész emberi személyiséget vesszük figyelembe (holisztikus szemlélet) tehát a testi gondozás mellett a lelki élet ápolására nagy hangsúlyt fektetünk és törekszünk arra, hogy szellemiekben is a lehető leghosszabb ideig biztosítsuk az aktív gondolkozást és kommunikációt.

Intézményünk az 2011-es évben a bentlakásos gondozás mellett új tevékenységként indította a házi segítségnyújtást és étkeztetést.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!