„Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen.” (Jel 21,6c)

„Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen.” (Jel 21,6c)

Share this content.

Forrás: Evangélikus Missziói Központ. Szöveg: Szeverényi János, fotó: Szeverényi János, Duszka József
Piliscsaba – Az év igéje volt a mottója az Evangélikus Missziói Központ által szervezett piliscsabai konferenciának 2018. július 1–4. között.

Sokakat megszólított Szemerei János, Gáncs Péter, Lupták György, Győri Péter Benjámin és Dobó Dániel igehirdetése. 

Inspiráló előadást hallhattunk Ittzés Gábortól a méltánytalanul háttérbe szorult Philipp Melanchthonról, Luther munkatársáról.

Láng Emese szenvedélybeteg-gondozó több százezer magyar családot érintő gondokról, bajokról és gyógyulási lehetőségekről szólt.

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára, dr. Fischl Vilmos igen árnyaltan beszélt a mai menekültkérdésről.

Dr. Veres Sándor pszichológus indulataink kezeléséről szólt bibliai nézőpontból.

Miklós Tibor felnőttkorában vesztette el a látását, nagy küzdelmek után belső világosságot kapott Istentől – erről szólt a tanúságtétele. A Bartimeus Egyesület elnökeként sokakon segít.

A konferencia átnyúlt a határon túli területekre is: Györkéné Csákány Marianna kántor, hitoktató a kárpátaljai Kisgejőcről érkezett közénk, nem először. Énekkel dicsőítette Istent és róla tett tanúságot sokakat gazdagítva. Tóth Dorottya temesvári énekes pedig szakrális népi dalokat hozott Erdély és Gyimes különböző területeiről.

Isten asztalt terített a piliscsabai Béthelben. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!