Épségben vannak az Ökumenikus Segélyszervezet Észak-Irakban dolgozó munkatársai

Épségben vannak az Ökumenikus Segélyszervezet Észak-Irakban dolgozó munkatársai

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Erbil – Budapest – A tegnap történt, súlyos károkat okozó földrengést az észak-iraki Erbilben is érezni lehetett. „Hosszan remegtek a falak, mozgott minden a szobában. Ahogy mi is, mindenki az utcára futott az irodánk környékén. Nekünk nem esett bajunk” – jelentették az Ökumenikus Segélyszervezet budapesti központjának a szervezet Erbilben dolgozó munkatársai.
Andrássy Zita, aki az Irakban dolgozó nemzetközi segélyszervezeteket tömörítő ACT Alliance szövetség regionális koordinátora is, arról tájékoztatott továbbá, hogy megkezdődtek a természeti katasztrófa okozta károk felmérései, melyet a humanitárius feladatok, illetve területek felosztása követ. „Ahogy a folyamatos humanitárius programoknál, ebben a rendkívüli helyzetekben is a helyi hatóságokkal egyeztetve és a helyi partnerszervezetekkel szorosan együttműködve végezzük a munkánkat. Az már látszik, hogy súlyosak a károk Darbandikhan, Maydan, Quarto/Krfi és az amúgy is szegény Halabja területeken, a halálos áldozatok között gyermekek is vannak és sok a sebesült” – mondta a humanitárius szakember.
Az Ökumenikus Segélyszervezet 2016 óta működtet humanitárius irodát Északi-Irakban. Jelenleg egy ötszázmillió forint értékű, kétéves humanitárius és fejlesztési programot hajt végre, melyet a Hungary Helps program keretében, a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogat.
 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!