Skip to main content

Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Ma
Search
Keresés

Napi nézet

2024. május 20. , hétfő
  Korábbi nap 2024. május 20. , hétfő Következő nap
 • 13:30 - 14:00  Erős vár a mi Istenünk! – Az evangélikus egyház félórája

  Erős vár a mi Istenünk! címmel május 20-án, pünkösdhétfőn délután fél 2-kor ismét jelentkezik a Kossuth rádióban az evangélikus egyház félórája.


  A tartalomból:

  • Kodály Pünkösdölőjével indul ünnepi műsorunk.
  • Énekkel, lélekkel. Ki hogyan ünnepli pünkösd hétfőjét? Gáncs Péter nyugalmazott püspök áhítata
  • „Áldott ünnepet” – pünkösdkor, és más egyházi ünnepeink alkalmával is elhangzik a kívánság. Isten áldjon - jártunkban-keltünkben egymásra köszönünk, vagy egy levél végén így búcsúzunk. De mit jelent Isten áldása? Honnan tudhatjuk, hogy valamin Isten áldása van? Varga Gyöngyi evangélikus lelkésszel, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Ószövetségi Tanszékének vezetőjével Vitális Judit újságíró-szerkesztő beszélgetett.
  • Ha május, akkor egyházkerületi missziói napok! Baranyay Csaba egyházkerületi missziói lelkész a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület missziói napjára nyújt át meghívót. A napokban esperessé is megválasztott lelkészt a több évtizedes finn-magyar evangélikus közösségépítésről is kérdeztük, valamint pünkösdi gondolatokat is hoz hallgatóinknak.
  • Pünkösd egymás megértésének ünnepe. Fontos, hogy értsük és beszéljük egymás nyelvét, például a generációk közötti párbeszédet illetően. Két és fél éve vezeti az Evangélikus Élet magazin ifjúsági rovatát Hegedűs Attila. A lelkész-pedagógus portréjával a fiatalokra fókuszáló tematikus évet is ünnepeljük.

  Pünkösdi zenékkel és az adás végén májusi áldással várja a hallgatókat Stifner-Kőháti Dorottya és Hajdú Tibor.