Esperesválasztás volt a Bács-Kiskun Egyházmegyében

Esperesválasztás volt a Bács-Kiskun Egyházmegyében

Share this content.

Szöveg: Selmeczi Géza Tamás
Kiskőrös – A Bács-Kiskun Egyházmegye Jelölő- és Szavazatszedő Bizottsága Lupták György nyugdíjba vonulása miatt megüresedett esperesi tisztségre lefolytatta a választási eljárást. A járvány miatt elhúzódó folyamat során, június 21-én tartották meg az egyházmegye presbitériumai a voksolást.

Az egyházmegye 7 egyházközségének presbitériuma szavazott Stermeczki Andrásra, 5 egyházközségi presbitérium pedig Homoki Pálra. Mivel azonban vannak több szavazattal rendelkező egyházközségek is, az összesített eredmény Homoki Pál, soltvadkerti lelkészt sorolta az első helyre 8 szavazattal.

A Bács-Kiskun Egyházmegye megválasztott esperese a 2020-2024-ig terjedő időszakra tehát Homoki Pál soltvadkerti lelkész lett. Isten áldása kísérje a megválasztott esperes szolgálatát és az egyházmegye életét. Az új esperes beiktatásának időpontjáról később születik döntés.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!