Négy egyházi vezető prédikált az ökumenikus imahéten Esztergomban

Négy egyházi vezető prédikált az ökumenikus imahéten Esztergomban

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Esztergom – A történelmi egyházak egymás ellen elkövetett bűneiből falat, majd a fal lebontása után a téglákból keresztet építettek 2017. január 18-án, az esztergomi Szent Ignác-plébániatemplomban tartott ökumenikus imaheti alkalmon.

Az eseményen igehirdetéssel szolgált Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, Kocsi Fülöp görög katolikus érsek-metropolita, Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület lelkészi vezetője, valamint Cserháti Ferenc római katolikus segédpüspök.

A liturgiában részt vettek a helyi görög katolikus, római katolikus, és református egyházközségek vezetői, valamint Klimentné Ferenczy Andrea helyi evangélikus lelkész.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!