Ételadományok tárolására szolgáló szekrényt helyeztek el Nagykanizsán

Ételadományok tárolására szolgáló szekrényt helyeztek el Nagykanizsán

Share this content.

Forrás: kanuzsatv.hu
Nagykanizsa – Ételadományok tárolására szolgáló szekrényt helyeztek el a Csengery úton. Az evangélikus templom szomszédságában található dobozba bárki tehet tartós, nem romlandó élelmet a rászorulók számára.

A tároló tisztaságát naponta ellenőrzik a Katolikus Karitász helyi munkatársai. Konzervet, tésztát és péksüteményt is rejt a Csengery úton található ételdoboz. Nemcsak magánszemélyektől, hanem helyi pékségektől is érkeznek ide adományok. A karitatív akció ötletét Gudlin Györgyné vetette fel Balogh Lászlónak, a humán bizottság elnökének még 2018 decemberében.

„Sokat láttam a tévében, mennyit foglalkoznak a kidobott élelmiszerekkel: a emberek és az üzletek is sok olyan élelmiszert kidobnak, ami még jó lenne, fel lehetne használni. A nagyvárosokban ezt a problémát az élelmiszerbankok révén oldják meg, a kisvárosokban pedig ételosztó szekrényekkel segítenek a rászorulókon” – mondta el Gudlin Györgyné a Katolikus Karitász Nagykanizsai Csoportjának tagja.

Az ügyet a Katolikus Karitász Nagykanizsai Csoportja is felkarolta. A szervezet munkatársai azt is vállalták, hogy minden nap ellenőrzik az élelmiszerek, valamint a szekrény és környezete állapotát.

„Naponta megüresedik a szekrény, ezt látom mindig, amikor jövők ellenőrizni, és elhelyezni benne valamit. A legjobb, ha kora reggel vagy este hoznak ide élelmiszert. Napközben jó, ha üres, mert nagyon meleg van, és félő, hogy az étel megromlik. A szervezés során azt is megbeszéltük a kollégákkal, hogy ezt szigorúan ellenőrizzük naponta” – fogalmazott dr. Barbalics Józsefné a Katolikus Karitász Nagykanizsai Csoportjának vezetője.

A karitász aktivistái szeretnének még legalább egy szekrényt felállítani Nagykanizsán. Az első tároló az evangélikus templom szomszédságában található.

„Jézus mondta: nagyobb öröm adni, mint kapni. Vagy azt: Szegények mindig lesznek közöttetek. Ezzel azt üzeni számunkra, hogy ez egy állandó kihívás, amely során megmutatkozhat az emberségünk, és felragyoghat az Isten dicsősége” – fogalmazott Makoviczky Gyula  evangélikus lelkész.

A szekrényt a Zsigmondy-iskola diákjai készítették, és a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. szakemberei tették a végleges helyére. Hamarosan üzenetet is lehet hagyni a tárolóban, így jelezhetik a rászorulók a kéréseiket, javaslataikat.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!