Ételosztás, hálaadás és köszönet – Külföldi vendégek is segítettek a szarvasi ételosztásban

Ételosztás, hálaadás és köszönet – Külföldi vendégek is segítettek a szarvasi ételosztásban

Share this content.

Szöveg és fotó: Ótemplomi Szeretetszolgálat
Szarvas – A munkaév első ételosztására került sor az Ótemplomi Szeretetszolgálat parkolójában 2018. szeptember 23-án, vasárnap, az istentisztelet után. Nagyon gazdag volt a program, mivel több fontos esemény is kapcsolódott ehhez a naphoz.

Hálaadó istentiszteleten emlékeztek meg a szarvasiak Klenk József néhai felügyelőről születésnapján, és egyben megköszönték azoknak az önkénteseknek a munkáját, akik a szarvasi nehéz sorsú emberek segítésére szánták oda szabadidejüket. A főzőcsapat és az ételdoboz önkéntesei kaptak elismerést ezen a napon.

A mai nap különlegessége volt az is, hogy Finnországból, Észtországból és Németországból szociális szakemberek jártak Szarvason, hogy megismerjék az Ótemplomi Szeretetszolgálat munkáját. Az ő felajánlásuk tette lehetővé az ételosztási akciót.

Alig huszonöt perc alatt ürült ki a gulyáságyú. Így fogyott el mind a négyszáz liter finom, ízletes babgulyás. Egy nagy tál kivételével, mely maguknak a vendégeknek az ebédjét biztosította, ugyanis régi szokás szerint a segítők is ezt az egytálételt fogyasztották.

 

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!