Első alkalommal szerveztek ételosztást az evangélikusok Zalaegerszegen

Első alkalommal szerveztek ételosztást az evangélikusok Zalaegerszegen

Share this content.

Forrás: zaol.hu, szöveg: Arany Gábor, fotó: Katona Tibor
Zalegerszeg – A köd hideg párája finom illatokkal keveredett az evangélikus templom mellett felállított asztaloknál. A kondérokból gyors mozdulatokkal pörkölt és tészta került a tálakba.

„Első alkalommal szerveztünk ételosztást, kétszáz adaggal készültünk – közölte a zaol.hu érdeklődésére Zsugyel Kornél, aki szeptember óta a zalaegerszegi evangélikus gyülekezet lelkésze. – Indíttatásunknak az év igéjét is tekinthetjük, azaz fogadjátok be egymást, ahogy Krisztus is befogadott bennünket. A kezdeményezésről azt is tudni kell, hogy már idekerülésemkor jelezték ismerőseim, a városban dolgoznak olyan vállalkozók, akik szívesen segítenek másokon. A mi feladatunk, hogy ehhez feltételeket teremtsünk, és ezen túlmenően a gyülekezetünk tagjai is csatlakoztak a karitatív akcióhoz.”

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!