Ételt osztottak az ökumenikus imahéten Szarvason

Ételt osztottak az ökumenikus imahéten Szarvason

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Angyali segítség az Ótemplomból
Szarvas – Kilencéves hagyománya van annak, hogy a szarvasi gyülekezetek az ökumenikus imahét perselypénzével hozzájárulnak a településen a rászorulók számára rendezett ételosztáshoz. 2019. január 27-én, vasárnap, a záró nap reggelén ezért ismét befűtötte Pásztor Mátyás és főzőcsapata a gulyáságyút. Babgulyás volt az ebéd sokaknak a városban, hiszen 800 adag meleg étel került kiosztásra.

Délelőtt tíz órától családi istentisztelet kezdődött az imaházban, ahol az idén végzős benkás diákok segítettek a felolvasásban. Az istentiszteletet követően elkezdődött az ételosztás.

Először egy rövid köszöntésre került sor, majd Lázár Zsolt esperes és dr. Czinkóczky Mihály felügyelő következett, az étkezés előtti imádságot pedig Szigethy Szilárd lelkész mondta el.

Az ételosztók köszönetet mondta a helyi református egyházközségnek, az újtemplomi és ótemplomi evangélikus gyülekezeteknek és a katolikus plébániának, hiszen négyen adták össze a mai ételosztás árát.

A 800 adag ételt hamar kiosztották a segítők, köztük az Ótemplomi Szeretetszolgálat szenvedélybetegek otthonának vezetője és munkatársa is segítette ezt.

Az ótemplomiak február első vasárnapján ismét főznek, akkor finom székelykáposztára hívják a rászorulókat.

További képek az eseményről itt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!