Ételt osztottak a szarvasi teológusnapon az EHE hallgatói

Ételt osztottak a szarvasi teológusnapon az EHE hallgatói

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Angyali segítség az Ótemplomból, fotó: Furár Dominik
Szarvas – A Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközség a hétvégén 20. alkalommal fogadta a teológusokat az Evangélikus Hittudományi Egyetemről (EHE). A hallgatók beszámoltak a gyülekezetnek a teológusok életéről, az egyetem működéséről, és személyes hitükről is bizonyságot tettek. A gyülekezet pedig összegyűjtött adományaival segíti a teológusotthon és az egyetem életét.

Huszadik alkalommal élhette meg az ótemplomi gyülekezet ezt a közösséget a teológusnapon keresztül, és kilencedik alkalommal még ételosztással is kiegészítették az egész napos programot.

Az ótemplomi istentiszteleten Udvaros Dóra hirdette az igét. A gyertyagyújtás feladatát a harmadik évfolyam vállalta magára. Az istentiszteleten bemutatkoztak a teológusok és Pius Yugi kenyai lelkész, aki kéthónapos európai körútján Szarvasra is eljött, ahol megismerkedett az iskolákkal és a gyülekezet életével. 

Az istentiszteletet követően ételosztás következett. Alig húsz perc alatt osztotta ki a teológuscsapat a finom levest a jelenlévőknek. 

A közös ebédnél egy asztalnál ült Pius Yugi afrikai lelkész, Jonathan Baunach amerikai misszionárius, Dobos Ágoston református lelkész, Daniel Oddon francia informatikus, misszionárius, valamint a szarvasi lelkészek, a teológusok Réz-Nagy Zoltán vezetésével és a gyülekezet felügyelője. 

Délután örménykúti istentisztelet és gyertyagyújtás következett. Vele párhuzamosan az Újtemplomban szeretetvendégség volt.

A tartalmas napot a szarvasi gyertyagyújtás zárta a város főterén.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!