Ételt osztottak Szarvason Klenk József felügyelőre emlékezve

Ételt osztottak Szarvason Klenk József felügyelőre emlékezve

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Angyali segítség az Ótemplomból
Szarvas – Klenk József néhai felügyelő születésének évfordulóján ismét ételosztást tartott a Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközség a Szarvas-Fish támogatásával.

2019. szeptember 22-én reggel 7 órakor érkezett meg az Ótemplomi Főzőcsapat. Molnár György rutinosan gyújtotta be a gulyáságyút. Pásztor Mátyás és anyukája a hozzávalókat készítette elő. Közben elkezdődött az istentisztelet, ahol a szeptemberben születettek áldása és két keresztelés egészítette ki az alkalmat.

Zárásként mindenki megkóstolhatta a békekenyeret, amelyet 12 országban termelt rozs keverékéből Litvániában őröltek és a lisztből ott is sütötték ezt a különleges kenyeret.

Dr. Czinkoczky Mihály felügyelő kóstolta meg az ételt az osztás előtt, ahol kifejtette: bármely étterem étlapján elférne ez a babgulyás és az étterem büszkesége lenne ez a finom étel.

Az ételosztáson megjelent Klenk József özvegye, aki visszaemlékezett arra, hogy milyen nagy odaszánással szervezte az ételosztásokat férje. Klenk József a szarvasi Nemzeti Fórum elnöke volt haláláig. Erről már két képviselőjelölt Csernus Zsolt és Molnár Etele is megemlékezett, akik segítőként részt vettek az osztáson.

Horváth Z. Olivér imádságával kezdődhetett el az ételosztás.

Nagyon rövid idő alatt fogyott el az étel. De mindenkinek jutott. Az ügyelet és a mentősök is megkóstolták a finom babgulyást. A százegyedik évben járó Pap László is épp erre biciklizett, így ő is megkóstolhatta ezt a rendkívül finom ételt. Az ételosztás a szokásos mosogatással zárult. 

Fényképek:

Élő videók:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!