Evangélikus gyermek- és ifjúsági pályázat 2018.

Evangélikus gyermek- és ifjúsági pályázat 2018.

Share this content.

Forrás: Gyülekezeti és Missziói Osztály
A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Ifjúsági és Gyermekbizottsága gyermek- és ifjúsági pályázatot írt ki.

Evangélikus gyermek- és ifjúsági pályázat 2018.

Kiíró: a MEE Ifjúsági és Gyermekbizottsága.

Pályázhatnak:
– evangélikus egyházmegyék
– evangélikus egyházközségek
– evangélikus cserkészcsapatok
Csak önálló jogi személyiséggel rendelkező egyházközség adhat be pályázatot.

A pályázat célja szerinti kategóriák:

 1. A felsorolt három pályázói kör gyermek- és/vagy ifjúsági táborainak/programjainak/rendezvényeinek támogatása.
  Előnyt élveznek azok a pályázatok, amelyek legalább három evangélikus gyülekezet közösen megtervezett és megvalósított programját mutatják be. De ez nem jelenti azt, hogy egy gyülekezet önállóan ne pályázhatna.
  A kategórián belül a saját tábort nem szervező gyülekezetek a MEE országos ifjúsági táborai részvételi díjának, valamint a fóti kántorképző nyári tanfolyami részvételi díjának támogatására is pályázhatnak. (Országos táborainkról és a kántorképzőről további információ: https://orszagostabor.lutheran.hu/)
  Kérjük, hogy a tervezett program/rendezvény részletes programtervét mellékeljék a pályázathoz!
  Egy gyülekezet csak egyetlen összefogásban vagy egyénileg nyújthat be pályázatot.
  A Szélrózsa ideje alatt tervezett programokat, táborokat a bizottság nem tudja támogatni!

 2. A 12. Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozóra érkező evangélikus ifjúsági csoportok részvételi díjának vagy utazási költségeinek támogatása.
  Egyházunk országos ifjúsági munkájának mára a legnagyobb és legfontosabb területe a Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozó. Célunk minél több fiatal megszólítása. A 12. Szélrózsát 2018. július 25–29-ig Bükön rendezik. (További információ: https://szelrozsatalalkozo.hu/)
  A Szélrózsa ideje alatt tervezett programokat, táborokat a bizottság nem tudja támogatni!

 3. Kis értékű tárgyi eszköz beszerzésének támogatása.
  A felsorolt három pályázói kör gyermek- és/vagy ifjúsági alkalmainak megrendezéséhez szükséges kis értékű tárgyi eszköz beszerzésének támogatása 50 000 Ft-ig. A pályázaton igényelt összeg ezt az összeghatárt nem haladhatja meg!

 4. Ifjúsági vezetőképző.
  Egyházunk országos ifjúsági munkájának egyik meghatározó területe a gyülekezetekben zajló ifjúsági munka. Az Ifjúsági és Gyermekbizottság szükségesnek és fontosnak tartja ennek a területnek a támogatását oly módon, hogy a gyülekezet aktív ifjúsági tagjainak ifjúsági vezetőképzésen való részvételét támogatja. A gyülekezetnek magának kell kiválasztania a képzést, majd a pályázati űrlapra az adott kérdésekre válaszolva pályázhat, úgymint a választott képzés bemutatása (egyházi, világi, külföldi), milyen kompetenciát fejleszt a képzés, résztvevők száma, részvétel költségvetése.
  A pályázati elszámoláshoz szükséges a gyülekezet és a támogatni kívánt fiatalok között kötött írásbeli támogató nyilatkozat!
  Ebben az egy esetben, amikor egy gyülekezet adja be a fiataljai számára a pályázatot, a gyülekezet pályázhat az A, B. és C kategória valamelyikére is!

A pályázat teljes kiírása INNEN érhető el.

A pályázatok postára adási határideje: 2018. május 9.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!