24 adventi szó a soproni templomablakban

24 adventi szó a soproni templomablakban

Share this content.

Forrás: sopronitema.hu, SopronMédia
Sopron – 2020. november 30-tól a soproni evangélikus templom egyik Bünker közi ablakának 24 ablakszemében a várakozás időszakára jellemző szavak jelennek meg. A járványügyi szabályozások átírták a gyülekezet mindennapjait is.

Hiába tombol a koronavírus-járvány, tartanak a korlátozó intézkedések, advent mégiscsak beköszöntött. A várakozás időszakában a Soproni Evangélikus Egyházközség különleges akcióval készül – tudta meg a Soproni Téma Tóth Károly lelkésztől.

Az evangélikus templom egyik, Bünker köz felőli ablakának 24 ablakszemében hétfőtől naponta egy-egy adventet jellemző szó jelenik meg. A gyülekezet ezeket a szavakat két Facebook-oldalán (ITT és ITT) is közzéteszi, majd minden délután hozzá kapcsolódó adventi gondolatokat osztanak meg. A szavak alkotta „kép” karácsonyra áll össze.  

A járvány a közös lelki alkalmakat is befolyásolja: a templomban vasárnaponként német istentisztelet 9 órakor, magyar istentisztelet 8 órakor és 10 órakor kezdődik rövidített liturgiával, amelyből kimarad a gyülekezeti éneklés és az úrvacsora. A csütörtöki német istentiszteletet 17 órakor a templomban tartják. Minden eseményen kötelező a maszk viselése, a kézfertőtlenítés és a távolságtartás. A többi közösségi program elmarad.

November 12. óta az evangélikus lelkészek minden nap kétperces friss lelki tartalmat készítenek és töltenek fel Face­book-oldalukra, YouTube-csatornájukra és honlapukra. Ide kerül fel a minden vasárnap délelőtti online gyerek-istentisztelet és a vasárnapi templomi igehirdetés videofelvétele is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!