Evangélikus bringás istentisztelet lesz a 6. csömöri bringafesztiválon

Evangélikus bringás istentisztelet lesz a 6. csömöri bringafesztiválon

Share this content.

Forrás: Csömör Nagyközség Önkormányzata
„Gyere Te is Csömörre, ha fontosnak tartod a települések közötti kerékpáros közlekedés fejlesztését!” – Ez a jelmondata a csömöri bringafesztiválnak, melyet 2018. június 16-án, szombaton rendeznek meg a helyi Bulgárkertben.

A csömöri önkormányzat a rendezvény keretében nemcsak a Mountain bike XCO C1 nemzetközi versenyt támogatja, hanem kiemelt célja az is, hogy az egész napos fesztivál a családok számára közös élményt adjon, s ezen keresztül népszerűsítsék a sportos életmódot, valamint felhívják a figyelmet a települések közötti biztonságos kerékpáros közlekedés fejlesztésének fontosságára. Ez utóbbihoz kapcsolódik a fesztivál utáni napon a térség tíz településén keresztül haladó körtúra, amelynek során helyi kulturális és természeti értékeket fedezhetnek fel a résztvevők.

A profi versenyek és a látványos extrém kerékpáros bemutatók mellett idén is nagy hangsúlyt kapnak a gyermekprogramok, valamint számos szórakozási és sportolási lehetőséggel készülnek a szervezők.

A hagyományokhoz híven ismét lesz evangélikus bringás istentisztelet a közeli templomkertben, ahol Németh Zoltán lelkész, a  Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztályá nak vezetője részesíti úti áldásban a kerékpárral érkezőket. Az eseményre a Csömöri Evangélikus Egyházközség és a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerülete  közös szervezésében kerül sor.

A programokról bővebb információk a www.bringafeszt.hu honlapon és a www.facebook.com/Csömöri Bringafesztivál oldalon olvashatók.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!