Evangélikus családi és missziós nap volt Bonyhádon

Evangélikus családi és missziós nap volt Bonyhádon

Share this content.

Forrás: teol.hu, szöveg: Budavári Kata
Bonyhád – A Tolna-Baranyai Evangélikus egyházmegye második családi és missziós napját tartotta a hétvégén Bonyhádon, amely A találkozás öröme címet kapta. Mint azt Somogyvári Balázs Imre másodgondnoktól a Teol.hu megtudta, közel háromszázan vettek részt a szombat délutáni eseményen az evangélikus általános iskolában. A program Kondor Péter püspök igei felvezetésével kezdődött. Amíg a felnőttek előadásokat hallgattak, a gyerekek szórakozhattak: volt ugrálóvár, illetve a pécsi Kék Elefánt Evangélikus Óvoda nevelői fejlesztő játékokkal kötötték le a kicsiket.

A nagyobbak kipróbálhatták a bonyhádi ifisek által előkészített szabaduló szobát, de volt Láthatatlan színház is a padlástéren, ahol bekötött szemmel kellett teljesíteni a feladatokat.

Tapolyai Emőke pasztorál-pszichológus az egészséges családról beszélt, előadásából kiderült, a hierarchikusan felépített család nem elnyomást jelent, hanem szeretetben lévő tudatosságot. Dr. Hegedűs Éva a művészetet hívta segítségül, hogy megvilágítsa, mitől is boldog egy család. Előadóként vett részt a rendezvényen dr. Tam Beatrix orvos, és az érdeklődők hallhatták Móser Zoltán és Krähling Dániel nyugalmazott esperes beszélgetését is.

Az első ilyen missziós napot tavaly év végén tartották Bonyhádon, a remények szerint a következő Pakson lesz. A tervek szerint fél évenként várhatók ezek a találkozások.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!