Fehér karácsonyt!

Fehér karácsonyt!

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Kézdi Beáta
Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét!

Idén hosszú adventünk van, hiszen már szenteste előtt éghet a negyedik gyertya, így még kap(t)unk négy napot a készülődésre, arra, hogy ne kapkodva, idegesen zuhanjunk bele a várva várt ünnepi estébe. Sokszor időhiánnyal küzdünk, van, amikor pedig idegesítően lassan telnek az órák, napok, az idő mégis mindig lehetőséget kínál. Éljünk vele jól idén is.

Ünnepi lapszámunkba öt – egyenként is, de együtt még inkább – fontos „karácsonyi tényezőről” írt továbbgondolásra indító meditációt Mesterházy Balázs: az időről, az örömről, a fáról, a születésről és a boldogságról. Az ünnepi igemagyarázatok egyikéből, Szabó Lajos írásából egy mondatot a címlapon is kiemeltünk: idén is kaptunk – nem is egy! – ajándékot a Teremtőtől, ezekről se feledkezzünk el a fa alatt állva.

„Jézus az egyedüli tiszta, az egyedüli fehér. És ő azért jött közénk e bűntől szennyezett világba, hogy megtisztítson minket, és a maga népévé tegyen. Nem mi megyünk hozzá. Ő jön felénk. Ma is. Karácsony ott van, ahol Jézus megjelenik, és az evangélium megszólal” – ezt már Weltler Gábor írja a valódi fehér karácsonyról szóló cikkében.

Végezetül a Sefcsik Zoltánnal készült interjút ajánlom olvasóink figyelmébe. „Talán idén éppen az a nagy ajándék, hogy mentesítve vagyunk a számos külsőségtől, így talán a lényegre találunk rá” – mondja a szekszárdi lelkész, rámutatva: új lehetőségeket is kínálhat az idei, szokatlan körülmények között elérkezett ünnep, a mindannyiunk számára ismeretlen helyzet. „…az Immánuel azt is jelenti – folytatja a gondolatot –, hogy ha ma nem tudunk templomba menni, akkor a templom jön el hozzánk. Isten annyira komolyan vette, hogy velünk van, hogy templommá szenteli a mi együttléteinket.”

Valóban boldog, igazán fehér karácsonyt és Istentől áldott új évet kívánok minden olvasónknak!

Kézdi Beáta

Az újságot keressék a Luther Kiadó / Evangélikus könyvesboltban és az evangélikus templomokban vagy fizessék elő a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!