Evangélikus iskolák diákjai is szépen szerepeltek az idei OKTV-ken

Evangélikus iskolák diákjai is szépen szerepeltek az idei OKTV-ken

Share this content.

Forrás: Oktatási Hivatal
Budapest – 2018. június 1-jén, pénteken volt az idei Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV), valamint a Nemzeti Tehetség Program keretében alapított Kiváló Versenyfelkészítő elismerések díjátadó ünnepsége a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban.

Az OKTV a tehetségek kiválasztásának és gondozásának legismertebb, legnagyobb hagyományú fóruma a magyar köznevelésben. A versenyeket az oktatásért felelős minisztérium hirdeti meg a középiskolát lezáró vagy az azt közvetlenül megelőző évfolyamok tanulóinak. A fordulókat a középiskolák közreműködésével az Oktatási Hivatal (OH) szervezi.

Ebben a tanévben 28 tantárgy 39 kategóriájában meghirdetett versenyeire az OH 28 963 jelentkezést regisztrált. Ez 21 059 tanulót jelent, hiszen a tanulók akár több tárgyra is jelentkezhettek. Az OKTV népszerűségét jelzi, hogy a megmérettetésen az ország 581 középiskolájából, azaz középiskoláink közel feléből vettek benne részt diákok.

Az országos döntőkben az 1–30. helyezést elért tanulók 201 középiskolából kerültek ki, ami azt mutatja, hogy számos intézményben folyik egy-egy tantárgyi területen magas szintű tehetséggondozó munka.

A díjkiosztó ünnepségen dr. Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közoktatásért felelős helyettes államtitkára, dr. Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke és prof. dr. Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke 69 középiskola 112 tanulójának adta át az első, a második és a harmadik helyezésért járó díjakat.

A Nemzeti Tehetség Program keretében alapított Kiváló Versenyfelkészítő elismeréseket dr. Maruzsa Zoltán és Jávor Balázs, az Új Nemzedék Központ tehetségfejlesztési igazgatója adta át 40, a tehetséggondozásban sok éve eredményes pedagógusnak, oktatónak és szakembernek.

Az ünnepségen további elismerések átadására is sor került. A Graphisoft SE által alapított Graphisoft-díjat 20 matematikaszakos tanár kapta meg országosan is kiemelkedő tehetséggondozó munkájáért. A német nyelv, illetve a német nemzetiségi nyelv és irodalom versenyek legjobbjait a Zentralstelle für das Auslandsschulwesen (Külföldi Oktatási Ügyek Központja) németországi ösztöndíjjal ismerte el. A földrajz-OKTV első három helyezettje a Magyar Földrajzi Társaság által adományozott Ifjú Geográfus díjat vehette át. A Magyar Nemzeti Filmalap a mozgóképkultúra és médiaismeret OKTV első három helyezettjének, a Budapesti Francia Intézet a francianyelv-OKTV I. és II. kategória első három helyezettjének ajánlott fel különdíjat. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pedig a katasztrófavédelmi szakmai ismeretekből legkiemelkedőbben teljesítő versenyző teljesítményét ismerte el különdíjjal.

A Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium diákjai szép teljesítménnyel dicsekedhetnek.
Német nemzetiségi nyelv és irodalomból első helyezést ért el Koszonics Luca, 
német nyelv tantárgyban első helyezett lett Csigó Ábel.
Kiváló felkészítőtanári munkáért járó díjat kapott a német nemzetiségi nyelv és irodalom tanárgyi bizottság ajánlása alapján Zsuppánné Cellik Barbara (
Berzsenyi Dániel Evangélikus [Líceum] Gimnázium és Kollégium).

További eredményekre még várunk, az összesített adatok a napokban erre az oldalra fognak felkerülni, akkor frissítjük írásunkat: https://www.oktatas.hu/kozneveles/tanulmanyi_versenyek/oktv_kereteben/dijazottak_eredmenyek

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!