Evangélikus lelkész is szerepel a Ninja Warrior új évadában

Evangélikus lelkész is szerepel a Ninja Warrior új évadában

Share this content.

Szöveg: Stermeczki András, evangelikus.hu
Budapest – Stermeczki András is szerepel a 2018-as Ninja Warrior Hungary műsorában, amelynek első adása 2018. október 8-án 19 órakor lesz látható a TV2-n. Szurkoljunk együtt, hogy az evangélikus lelkész továbbjusson az adásban! A megmérettetés előtt motivációjáról és érzéseiről kérdeztük.

»Úgy fussatok, hogy elnyerjétek…« (1Kor 9,24b) – ez a páli idézet állt azon a molinón, mellyel a családom biztatott a 2018-as Ninja Warrior versenyén” – meséli Stermeczki András lelkész. – „Publikusan még nem tudható, hogy ott mi történt, de a héten már látható a TV2 csatornán a show reklámja, melyet én is izgalmasan várok, és mindenkinek ajánlok.”

András a tavalyi adást nézve döntötte el, hogy ezt ki kell próbálnia, ahogy visszaemlékszik: „Kiskorom óta szerettem az ilyen fajta erőnléti akadályokat és kihívásokat. A kertben az összes fára felmásztam, és nagyon megkedveltem a hegymászást, azon belül a vasalt utakat (via ferrata). Dunaújvárosban az evangélikus templom homlokzatára is építettem egy mászófalat a fiataloknak, de én is szívesen használom.”

A nagy válogatóra 2018-ban is több ezren jelentkeztek, közülük kerülhetett adásba az a háromszáz versenyző, aki „elég ügyes és érdekes” volt. András így mutatja be a feladatokat: „A spártai szám nem túlzás, hiszen az erőn túl az ügyesség és olykor a szerencse is dominált, ami az életben maradáshoz feltétlen szükséges. Olyan akadályok ezek, melyekhez feltétlen hitre van szükség, hiszen ha nincs eltökéltség, akkor biztos leesel. Persze nem árt, ha egy rúdon függeszkedve minimum két percig meg tudod tartani magadat (próbáljátok ki). Cseppnyi félelem sem lehet benned, mikor végtelen messzinek és magasnak tűnik az, amit el kell érjél, vagy ahová át kell lendüljél. Az is tetszett, hogy a résztvevők nem egymás ellenségei és vetélytársai, jobbára magunkat és az elképesztő akadályokat kell legyőzni. Nagy élmény volt számomra ebben részt venni.”

Az evangélikus lelkész szerint a mai fiatalságnak ilyen és ehhez hasonló és motiváló dolgokra lenne szüksége, mert ez olyan valóság, melyet ki-ki akár otthon is kipróbálhat. „Egy rúd az ajtófélfán, egy mászóka a játszótéren, és kész. Persze nem ártana több »felnőttjátszóteret« és úgynevezett street workout pályát építeni országszerte, hogy itt eddzenek és erősödjenek az emberek. Közben barátságok, beszélgetőkörök alakulhatnak, és a lélek is nemesedik, nem pedig csak butulunk az okos készülékek előtt.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!