Evangélikus óvodával bővül Kecskemét oktatás-nevelése

Evangélikus óvodával bővül Kecskemét oktatás-nevelése

Share this content.

Forrás: kecskemetilapok.hu
Kecskemét – A tervek szerint új óvoda kezdi meg működését szeptembertől Kecskeméten – erről Engert Jakabné alpolgármester a KTV Kiemelő című műsorában beszélt szerda este. Mint mondta, ebben a projektben az önkormányzat óvodafejlesztési szándékai találkoztak a Magyarországi Evangélikus Egyház azon ajánlatával, miszerint szívesen bekapcsolódnának az óvodai köznevelésbe városunkban.

Háromcsoportos, 75 férőhelyes óvoda indul Kecskeméten, a jelenlegi elképzelések szerint már szeptember 1-jétől. Az új alapítású intézmény az evangélikus egyház fenntartásában kezdi majd meg működését Homokbányán, az egykori Lestár Péter szakközépiskola épületének jelenleg is önkormányzati tulajdonban lévő részében.

Engert Jakabné alpolgármester szerda este a KTV Kiemelő című műsorában beszélt arról, mi indokolja a többcsoportos óvodafejlesztést. Mint mondta, az elmúlt években megnövekedett az óvodai helyekre jelentkezők száma a Kálmán Lajos Óvoda vonzáskörzetében. Az önkormányzati szándék pedig összecsengett azzal, hogy az evangélikus egyház jelezte, szívesen bekapcsolódnának az óvodai köznevelési programba.

„Az egyházak komoly felelősséget és szerepet vállalnak a gyermekek nevelésében, és ez nagyon helyes” – fogalmazott a műsorban Engert Jakabné. Az alpolgármester szerint jó, hogy magán, önkormányzati és egyházi fenntartású óvodák is vannak városunkban.

A Kecskemétilapok.hu megkereste a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának Oktatási és Nevelési Osztályát. Jövő hétre ígértek részleteket.

A fotó illusztráció.

Címkék: óvoda - Kecskemét -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!